Στις Μοίρες ο Φ. Λαμπρινός – Φραγκίσκος Λαμπρινός
Back to Επικαιρότητα

Στις Μοίρες ο Φ. Λαμπρινός

Τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Φ. Λαμπρινό υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Φαιστού ο Δήμαρχος, κ. Γ. Νικολιδάκης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Αντιδήμαρχος  ΔΕ Μοιρών Παιδείας – Πρόνοιας – Πολιτισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών, κα. Β. Αρμουτάκη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βώρων κ. Μ. Ξενογιαννάκης καθώς και φίλοι του Φ. Λαμπρινού από την περιοχή. 

Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα αναπτυξιακά ζητήματα της Μεσσαράς. Ο Δήμαρχος, στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της εκτροπής του Πλατύ ποταμού που μπορεί να προσφέρει νερό για άρδευση αλλά και για ύδρευση στην περιοχή – κατόπιν μικρής επεξεργασίας-  αλλά και στο ζήτημα της σύνδεσης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι με τη Μεσσαρά. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου, τα οποία αποτελούν εμπόδιο για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών και οφείλονται στην έλλειψη ανθρώπινων πόρων και στην έλλειψη χρηματοδότησης.

Ο Φ. Λαμπρινός από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα των μαζικών αγοραπωλησιών γης στο νότιο τμήμα της περιοχής – προκειμένου να αξιοποιηθεί τουριστικά από ξένους κυρίως επενδυτές – που θα επιφέρει άγνωστες επιπτώσεις και αλλαγές σε αυτήν. Στην κατεύθυνση αυτή, επισήμανε ότι, για να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική η τουριστική ανάπτυξη, χρειάζεται να εφαρμοστεί κατάλληλος σχεδιασμός, προσανατολισμένος στις ανάγκες της περιοχής, ο οποίος θα θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τους κατοίκους της. 

Η κ. Αρμουτάκη αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί σε θέματα παιδείας και πολιτισμού στο Δήμο, ενώ ο κ. Ξενογιαννάκης μίλησε για την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης των ρόλων Τοπικών Συμβουλίων καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους. 

Κατόπιν, ο Φ. Λαμπρινός έκανε βόλτα στη λαϊκή αγορά των Μοιρών και συνομίλησε με εμπόρους και κατοίκους της περιοχής. 

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην περιοχή, ο Φ. Λαμπρινός βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου συνομίλησε με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Ενημερώθηκε για τα βασικότερα προβλήματά τους: την υποστελέχωση και το ζήτημα της εργασιακής ασφάλειας. Πάγιο αίτημα των εργαζομένων αποτελεί η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας και η φύλαξη του Κ.Υ. σε εικοσιτετράωρη βάση, καθώς πρόσφατα έλαβε χώρα ξυλοδαρμός ιατρού από συνοδό ασθενή. 

Share this post

Back to Επικαιρότητα