Με τους λιμενεργάτες ο Φ. Λαμπρινός – Φραγκίσκος Λαμπρινός
Back to Επικαιρότητα

Με τους λιμενεργάτες ο Φ. Λαμπρινός

Συνάντηση με τη διοίκηση του Συνδέσμου Μόνιμων Εργατών Λιμένος Ηρακλείου είχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φραγκίσκος Λαμπρινός. Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Ξενοφώντας Σφακιανάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Μιχαήλ Ρομάνος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Καρύδας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Λαμπρινό για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, με κυρίαρχο το ζήτημα της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης του ΟΛΗ. Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι οι εργάτες λιμένος είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης, με αυτονόητη προϋπόθεση τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Τούτο διότι εκτιμούν, με βάση και το παράδειγμα του λιμένος του Πειραιά, ότι η επόμενη μέρα θα φέρει μεγάλη αύξηση στις φορτοεκφορτώσεις, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μεγάλη ανάπτυξη το λιμένα του Ηρακλείου και συνακόλουθα θα ενισχύσει το εισόδημα τους που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλη μείωση. 

Στη συνέχεια ο κ. Σφακιανάκης ενημέρωσε τον κ. Λαμπρινό για τις πρόσφατες εξελίξεις στα εργασιακά των εργατών λιμένος, με τελευταία την τροποποίηση του Ν. 4555/2017 με βάση την οποία οι φορτοεκφορτωτές μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε μέσω ατομικής άσκησης επαγγέλματος είτε μέσω επιχειρήσεων φορτοεκφορτώσεων είτε με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Τέλος, η διοίκηση του Σωματείου στάθηκε στα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης των εργατών λιμένος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, διάρκειας 150 ωρών, που παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι, λαμβάνοντας μάλιστα και σχετική βεβαίωση επάρκειας.

Στην τοποθέτησή του, ο Φ. Λαμπρινός αφού επανέλαβε την πάγια θέση του ότι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περνάει μέσα από την επανασύνδεσή του με τους εργαζόμενους, με σύγχρονους όρους και χωρίς λαϊκισμό, ανέπτυξε συνοπτικά τις προτάσεις του κόμματος για τον τομέα της εργασίας και επιπλέον επισήμανε τον ιστορικό ρόλο του Σωματείου των εργατών λιμένος Ηρακλείου, το οποίο αριθμεί περίπου 100 χρόνια λειτουργίας.

Share this post

Back to Επικαιρότητα