Ο Φ. Λαμπρινός από το Καστέλλι: «Παγκόσμια πρωτοτυπία η δημιουργία αεροδρομίου χωρίς την ύπαρξη master plan και ευρύτερου σχεδιασμού!» – Φραγκίσκος Λαμπρινός
Back to Επικαιρότητα

Ο Φ. Λαμπρινός από το Καστέλλι: «Παγκόσμια πρωτοτυπία η δημιουργία αεροδρομίου χωρίς την ύπαρξη master plan και ευρύτερου σχεδιασμού!»

Με κατοίκους από το Καστέλλι και άλλα, όμορα χωριά συναντήθηκε και συνομίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Φραγκίσκος Λαμπρινός για τις ανάγκες, τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές που διαφαίνεται να υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην επιτακτική ανάγκη της αντιμετώπισης του προβλήματος στέγασης και αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου το Σεπτέμβριο του 2021, καθώς και σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και βελτίωσης των οδικών υποδομών, τα οποία κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθούν σε επιμέρους σημεία της περιοχής. 

Ο Φ. Λαμπρινός, αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την Π.Ε Ηρακλείου στο σύνολό της, καθώς και στη νέα ΚΑΠ και την υποχρέωση στήριξης της αγρότισσας και του αγρότη αναφορικά με την ενημέρωση και προσαρμογή σε αυτή. Υποστήριξε επίσης, πώς δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός σε ό,τι αφορά στην αγροτική και ειδικότερα την ελαιοκομική παραγωγή – παρά το ότι η φετινή χρονιά ήταν ιδιαιτέρως αποδοτική από όλες τις απόψεις  – και για το λόγο αυτό κρίνεται σκόπιμη η ύπαρξη σχεδίου.  

Επιπρόσθετα, τόνισε το παράδοξο της έλλειψης συνολικού σχεδιασμού – μέσω της εκπόνησης ενός σχετικού master plan – που εκ των πραγμάτων επιτάσσει η δημιουργία του αεροδρομίου του Καστελλίου. Τόνισε ότι, στο επίκεντρο, πριν και κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αναπτυξιακών – και όχι μόνο – έργων πρέπει να βρίσκονται οι κάτοικοι των περιοχών στα οποία σχεδιάζονται και πως, βασική προτεραιότητα και πρώτα στην ατζέντα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών τους και η διασφάλιση της ωφέλειάς τους από αυτά. 

Στη βάση των παραπάνω ζητημάτων, αλλά και για θέματα που αφορούν στους πλούσιους και αναξιοποίητους πολιτιστικούς πόρους που διαμορφώνουν μία μοναδική ταυτότητα στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους. 

Share this post

Back to Επικαιρότητα